Caixa d' Eines i Feines

Agraïment i explicació del programa Carregabateries del Casal de Barri Pou de la Figuera

Desde la CdEF volem agrair i donar a conèixer el programa Carregabateries del Casal de Barri Pou de la Figuera, així com els materials que hem aconseguit per aquesta via i el seu particular règim de préstec.

Ja fa anys que la Gestió Comunitària del Casal de Barri Pou de la Figuera destina una part del seu pressupost anual al microfinançament d’iniciatives comunitàries al barri, mitjançant el programa Carregabateries.

Es tracta d’un programa que es convoca una o dues vegades l’any, i al qual s’hi poden presentar persones individuals, entitats o col·lectius informals. S’ha d’explicar el projecte, el seu pressupost total i la part que es demana i alguns altres detalls. En funció de diversos criteris com ara l’enxarxament o l’impacte al barri, el grup motor de la Gestió Comunitària acaba atorgant diferents quantitats als projectes presentats, que mai es podran destinar a remunerar persones, però sí per comprar recursos materials i facilitar dietes (viatges o alimentació de persones convidades) o materials de difusió, per exemple. Sempre justificant-los amb factures.

A la Caixa d’Eines i Feines, coneixent aquest programa i la gestió comunitària en general des de fa anys, de seguida vam pensar que aquest programa podia ser una bona manera d’ampliar el fons de recursos materials de préstec a la Caixa d’Eines, i ja hem participat a vàries convocatòries durant el darrer any.

Com que Carregabateries només microfinança activitats obertes i gratuïtes, de seguida vam assumir que les eines adquirides amb el seu fons serien de préstec gratuït sempre que fos per fer-les servir en l’àmbit del Casal de Barri. Si cerqueu al nostre catàleg aquests materials, veureu que en cada cas inclouen aquesta explicació.

En una primera convocatòria vam incorporar a la Caixa d’Eines una màquina de cosir amb moltes opcions, les nostres caixes d’eines bàsiques, un carro molt funcional i polivalent, i una manxa per inflar rodes de bici que no es presta perquè és d’ús públic a la porta del nostre local.

Ara, més recentment, hem sumat una sèrie de materials consensuats amb les veïnes i amigues de l’Hortet del Forat:

  • un kit de paella per a 22 persones
  • una fregadora molt potent
  • un kit de jardineria de balcó
  • un kit de tisores de poda
  • un altre carro molt similar a l’anterior
  • una cargoladora / trepant molt capaç.